Investeringsfällan kan slå till när som helst. Då känns det pyrt, besvärligt och trångt. Handlingskraften sinar och hälsan vacklar i takt med att investeringarna backar. Man sitter klistrad vid datorn och känner sig nästan sjuk, men vad gör man då?Investeringsfällan

För att få lite andrum, tips och idéer vänder jag mig till Micke och Ludvig som driver podcasten ”25 minuter med Syding och Sunström”. Jodå – de är villiga att ta sig an patienten och bota över en kopp kaffe, för de här killarna gillar att kurera finansiella skador, se möjligheter och ge framgångstips. Men det blir inte bara ETT tips. Det blir en lång räcka tips och framgångsidéer om investeringar, vilka räcker till flera krönikor framöver och jag tror också du kan ha hjälp av dem, inte bara jag. Så vad kan vi lära av dessa ”doktorer”? Och vilka är de?

 

Micke och Ludvig

Micke har haft ett långt förflutet på Brummer och Partners och vet hur en tilltygad patient ska få depån i form, eller framförallt sig själv (jag som investerare) på banan. Han kan hälsoknepen. Och Ludvig är experten på mentala, kreativa lösningar, och att se utanför boxen. Här finns inga begränsningar eller hinder. Duon verkar skarp så varsågod nedan följer några botemedel mot första besväret.

Hälsotips mot den mentala råttfällan – när du upplever att du sitter fast i dina investeringar:

  • Ta en paus – gå undan, gör något helt annat för att avlasta ditt stressade huvud, för gör du investeringsbeslut under stress är det risk att resultatet inte gynnar dig. Undvik datorn helt och hållet. Glöm FB- och Twittrande. Ta en dusch, träna, baka eller nå´t annat som inte involverar dator.
  • Gå ut i friska luften – rör på dig. Kroppsaktiviteter befriar, återställer och föryngrar hjärnan och du blir mer klartänkt. Även en 10-min hastig promenad gör underverk. Kom tillbaka och du är genast mer alert och avspänd. Dina investeringsbeslut, vilka de än är, blir mer grundade när du är balanserad.
  • Finn en diskussionskompis att bolla tankar och funderingar med. Bäst av allt – ta med denne på promenaden. Ha gåmöten, reflektera och bli insiktsfulla tillsammans. Att bolla tankar och idéer ihop med någon annan ska inte underskattas. Värdet adderas och säkert också värdet på din depå.

 

shoe-972715__1801

Synnerligen enkla tips, men det gäller att efterleva goda råd. Vill du ha god koll på att du följer dem kan du ha en whiteboard att skriva upp dem på och iaktta dig själv hur du beter dig. Tittar du på tavlan, ignorerar du den eller blir du positivt påmind och försöker följa det du planerat att du ska göra? Det finns mycket information att hämta genom att iaktta sig själv.

Du finner en hel del andra effektivitetstips på ”25 min med Syding och Sunström”.

Lyssna också på vår ”Feminist podcast” som den här veckan tar upp börspsykologi som också gäller hälsa och investeringar.

På med kängorna! Fler hälsotips kommer som du och dina investeringar mår bra av …

irene-small