Stämningen var hög och frosseriet på topp när vi, ungefär 25 tjejer, träffades på Waynes Coffee på Hornsgatan i Stockholm för en Aktiefika. Vi vräkte inte i oss kakor och bullar utan vi vältrade oss i aktier, något vi alla gillar att prata om och som vi glupskt söker mer kunskap om.

Tårta

För kunskapstörsten märktes helt klart. Frågorna haglade och den som hade något tips blev snabbt utfrågad. Vad, när, hur? Alla ville veta mer. Någon hade sett eller hört något och då var nyfikenheten på topp hos oss andra. Igår pratade vi en hel del om utbildningar och informationskanaler att lära av, som Aktiespararna, Tobbe Rosén, BNP Paribas och EFN. Tycke och smak var olika och någon gillade definitivt inte mossiga gubbar som stod och mässade – nej fram för inspirerande utbildningar som engagerar – typ så´na kurser som Christina Engelen håller, tyckte någon. Men inte måste vi väl behöva åka till Västerås där vår egen Facebooksdrottning regerar för att få vad vi vill ha? Kanske kan vi vara en påtryckningsfaktor nu när vi är runt 8.000 tjejer i vår FB-grupp och Feminvest finns för oss, tyckte en annan.

Det fanns ingen nedlåtande ton på Aktiefika, utan alla berättade fritt det man ville dela med sig av. Resultat, vinster och strategier – alla hade något att berätta. En ”nybörjartjej” berättade att hon gjort 9 % i år utan att ha några förkunskaper och bara valt aktier efter färdiga portföljer på Avanza. Visserligen med hjälp av en brorsson, för det är bra med stöttning inledningsvis, som hon sade. Och finns det ingen brorsson kanske man kan fråga någon i vår grupp? Egentligen bör det inte vara konstigare än så? Varför ska man krångla till det?

Favoriter är ett återkommande tema på Aktiefika. Igår nämnde vi de flesta investmentbolagen, men även Tobii, Simris Alg, Vitrolife och Autoliv kom upp som favoriter. H&M – nja, den var vi lite svalare till.

thumbnail_img_44161

Aktiefika

Och så diskuterade vi rapporten på www.albright.se. Den vita listan, som visar att företag som är mer jämställda och har minst 30 % kvinnor bland de högsta cheferna har bättre resultat än andra företag som har färre kvinnor – det gillade vi.

Feminvests infoblad delades ut och gav troligen två nya medlemmar. Intressanta kontaktytor bildades och en mindre grupp beslutade att ha träffar hemma hos varandra i Vasastan. Det var ett axplock av kvällen och hur snacket gick kring vårt bord. En kväll med mycket girlpower som definitivt gav mersmak. På Aktiefika är det rätt häftigt när likasinnade möts och kan hänge sig åt ett gemensamt ämne utan att få en uttråkad blick tillbaka, för här var det bara glada miner. Vi ses igen onsdag 2:a november – samma ställe – samma frosseri.

irene-big